amerika-havayolu-nakliyesi-nedir-ve-nasil-calisir.jpg

Amerika Havayolu Nakliyesi Nedir ve Nasıl Çalışır?

Blog

Amerika Havayolu Nakliye ithalatçı ve ihracatçı firmaların sipariş ettikleri malzemeleri kısa süre içerisinde tedarik edebilmek için kullanmış oldukları bir nakliye şeklidir. Amerika Havayolu Nakliye ile Türkiye varışı havayolu ve denizyolu yüklemeleri son yıllarda hacmini çok fazla arttırmıştır. Ülkemizde döviz değerinin artması sebebiyle Amerika`daki ithalatçılar Türkiye pazarını ucuz görüp Türkiye`den olan siparişler hacimlerini yükselmeye başladılar. Bu da Amerika Havayolu Nakliyesinin daha fazla kullanılacağı anlamına gelmektedir.

Amerika Havayolu Nakliyesi operasyonu nasıl olur?

Amerika Havayolu Nakliye olarak organize edilmek istenen malzemeler ağırlık ve hacmine göre öncelikle IATA üyesi olan bir havayolu firmasından rezervasyon yaptırması gerekir. Bunu bir forwarder firma kullanarak da yaptırabilirler. Amerika Havayolu Nakliye için rezervasyon alınmış olan ürünleri belirlenen saate kadar ve belirlenmiş havalimanını ambarına teslim ettirmek gereklidir. Amerika Havayolu Nakliye için gelmiş ürünler ambara ulaştığında havalimanındaki resmi kantara girer ve resmi kantar sonucu ortaya çıkar. Ayrıca malzemelerin en boy yükseklik bilgileri de giriş esnasında teyit edilir. Böylece malzemeler planlandığı uçağın kargo bölümüne yüklenerek uçuşunu gerçekleştirir.

Amerika’dan Yurt Dışına Havayolu Nakliyesi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Amerika Havayolu Nakliyesi yapılırken hem operasyonel hem de maliyet açısından dikkat edilmesi gereken birçok husus bulunmaktadır. Amerika havayolu nakliyesinde öncelikle malzemelerin paketleme şekli çok önemlidir. Malzemenin hasar görmemesi açısından paketlemenin sağlam yapılması gerekmektedir. Amerika havayolu nakliyesinde özellikle fümigasyon yapılmış sandık şeklinde yükleme yapılması tavsiye edilir. Paketleme ile ilgili biraz daha detaylı bilgi aşağıdaki linkte de mevcuttur. Bu linkimizden de paketleme ilgili bilgi alabilirsiniz.

Amerika havayolu nakliyesi yapılırken bir diğer dikkat edilmesi gereken husus ise malzeme cinsi ve malzemenin yanıcı & parlayıcılı bir ürün olup olmadığıdır. Genelde havayolu taşımacılığında tehlikesiz genel kargo bazında ürünler organize edilmektedir. Fakat talebe göre yanıcı & parlayıcısı olan DG (dangerous) kargolarda organize edilmektedir.

Amerika havayolu taşımacılığında malzemenin uçağa kabul edilmesi için MSDS belgesi (Material Safety Data Sheet) kontrol edilir. Ve buna göre havayolu olarak organize edilip edilmeyeceğine karar verilir.

Uluslararası Taşımacılıkta MSDS belgesinin 14.Maddesinde yükleme ile ilgili gerekli paketleme veya dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili bilgi bulunur. Dolayısıyla özellikle DG kargo ürünlerde MSDS olmayan malzemeler Amerika havayolu nakliyesi için kabul edilmemektedir.
Amerika havayolu nakliyesinde gümrükleme kısmı da dikkat edilmesi gereken hususlardan birisidir. Uluslararası taşımacılıkta tüm ürünlerin hs code bilgisi bulunmaktadır ve hs code bilgilerine göre gümrüksel süreçlerinin nasıl olması gerektiği belli olmaktadır. Gümrük vergilerinin de ne kadar veya yüzde kaç olacağı ile ilgili bilgilere de hs code ile kontrol ettirilebilir.

Çin Havayolu Nakliyesi Nedir ve Nasıl Çalışır?

Amerika Havayolu Nakliyesi Fiyatlarını Etkileyen Unsurlar Nelerdir?

Amerika havayolu nakliyesi ve uluslararası taşımacılıkta navlun fiyatlarını etkileyen unsurlardan bahsedelim. Amerika havayolu nakliyesinde ve tüm havayolu yüklemelerinde navlunlar ağırlık üzerinden hesaplanmaktadır. Yani formülü birim fiyat x ağırlık üzerinden verilmektedir. Uluslararası havayolu taşımacılığında 1 cbm ise 167 kgs a eşittir. Dolayısıyla navlun hesaplaması yapılırken yükün kendi ağırlığının yanında hacimsel ağırlığı da navlun fiyatlarını etkilemektedir.
Dolayısıyla Amerika havayolu yüklemelerinde yükün paketlemesi yapılırken hacimsel ağırlığa girip girmediği dikkate alınmalıdır. Şayet yükün hacimsel ağırlığı kendi ağırlığından fazla ise ithalat veya ihracatçı yükün hacimsel ağırlığından navlun ödemesi yapmak zorunda kalabilir.

Amerika havayolu nakliyesinde navlun fiyatlarını etkileyen bir diğer unsur ise iç taşıma bedelleridir. Eğer firmalar nakliyecilerden iç taşıma da talep ederler ise toplam nakliye fiyatının üzerinde bir de iç taşıma masrafı eklenir. Özellikle Amerika içerisinde mavi yaka işçi sorunlarından dolayı iç taşıma maliyetleri bu ülkede diğer ülkelere oranla çok yüksektir. Bazen uluslararası taşımacılık navlun fiyatlarından bile daha yüksek seviyede olabilmektedir.

Özetleyecek olursak Amerika Havayolu yüklemesinin hacimsel ağırlığa girmemesine dikkat etmek, Amerika iç taşıma kısmını dikkate almak uluslararası havayolu taşımacılıkta navlun fiyatını etkileyen unsurlardandır. Fakat bunların dışında da birçok etkende bulunmaktadır. Bunun için yük detaylarını görmek ve spot olarak kontrol edilmesi daha uygun olacaktır.

Amerika yüklemelerinizde en uygun navlun ve bilgi almak için aşağıdaki linkimizden bize ulaşabilir ve sitemizin iletişim kısmındaki telefon numarasından direkt bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı Teklif


Hemen Ara