Resim1.webp

Çin Havayolu Nakliyesi Nedir ve Nasıl Çalışır?

Blog

Çin Havayolu Nakliye ithalatçı veya ihracatçı firmaların satın aldıkları ürünlerin hızlı bir şekilde tedarik edilmesi için kullanılan bir nakliye şeklidir. Uluslararası taşımacılık sektöründe Çin Havayolu Nakliye sıkça kullanılmaktadır. Çin Havayolu Nakliyesi hızlı bir şekilde tedarik edilmesi gereken gıda, medikal malzemeler, yedek parçalar veya makinalar vb. ürünlerin alıcıya ulaştırılması için kullanılan en hızlı yoldur.

Çin Havayolu Nakliyesi Operasyon süreci nasıl olur?

Çin Havayolu Nakliyesi ile organize edilen malzemelerin havayolu firmalarından rezervasyon alındıktan sonra havayolu deposuna veya ambarına istenilen zamanlar içerisinde gönderilmesi ile başlar. Havayolu deposuna gönderilen malzemeler elleçleme yapılarak rezervasyon alınmış uçağa yüklenir. Uluslararası Taşımacılıkta havayolu nakliyesi için uygun paketlenmeyen malzemelere depolarda müdahale edilebilir. Çin Havayolu Nakliyesinde paketlemesi hasara uygun gözüken ürünlere palet, sandıklama veya çember yapılabilir. Bu durumda havayolu ihracatçı firmaya ekstra hizmet bedeli kesmektedir.

Çin Havayolu Nakliyesinde rezervasyon alınıp malzemeler ambara girdiğinde resmi kantar ile tartılmaktadır. Buna göre resmi olarak yükün kaç kilogram olduğu netleşmekte ve beyanname ve ihracat işlemleri de resmi kantar sonucunda çıkan ağırlık bilgisine göre yapılmaktadır. Uluslararası Taşımacılık havayolu yüklemelerinde konşimento üzerinde belirtilen ağırlıklar da havalimanındaki resmi kantar sonucu üzerinden gerçekleştirilir.

Çin Havayolu Nakliyesi Güvenli ve Hızlı Taşımacılığın Avantajları

Çin Havayolu Nakliyesinin en önemli avantajı önceden de belirtildiği transit süresinin kısa olması ve hızlı bir şekilde taşıma operasyonunun sağlanmasıdır. Çin Havayolu nakliyesi aynı zamanda gerekli şartlar oluşturulması halinde güvenli bir taşıma şeklidir. Çin Havayolu Nakliyesinin güvenli bir hale getirmek için gerekli şartların en başında doğru ve sağlam bir şekilde paketlenmesi gelmektedir. Uluslararası Taşımacılıkta birçok paketleme şekli bulunmaktadır. Paketleme şekillerinin bazıları sandık, paletli yükleme, streçli palet, çemberleme vb paketleme şekilleridir. Çin Havayolu Nakliyesinde organize edilecek malzemenin türü ve hassasiyetine göre doğru paketleme seçildiği durumlarda hasar görme olasılığının çok azaldığı görülmüştür. Dolayısıyla Uluslararası Taşımacılıkta paketlemenin güvenli bir taşıma için en önemli şartlardan biri olduğunu söyleyebiliriz.

Çin Havayolu Nakliyesinde bunun dışındaki güvenli bir taşıma için dikkat edilmesi gereken kısım malzemelerin istifleme durumudur. Çin Havayolu Nakliye olarak organize edilen malzemenin üstüne istiflenecek ürünlerin çok ağır olmaması önem taşır. Ağır olması durumunda malzemelerin ezilmesi veya kırılması gibi durumlar ile karşılaşılması olasıdır.

Havayolu Taşımacılığı

Çin Havayolu Nakliyesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çin Havayolu Nakliyesinde hesaba katılmayan masraflar oluşmaması ve güvenli bir nakliye olması için bazı dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Öncelikle Uluslararası Taşımacılık Havayolu Nakliyesinde navlun hesaplaması ürünün ağırlığına göre hesaplanır. Çin Havayolu Nakliyesinde navlun hesaplama formülü birim fiyat x ağırlık olarak bilinmektedir. Bunların dışında doküman olarak Air Way Bill (Konşimento) , ordino ve havalimanı masrafları da hesaplanmalıdır.

Çin Havayolu Nakliyesinde aynı zamanda yükün kendi brüt ağırlığı kadar hacimsel ağırlıkta önemlidir. Ve Uluslararası Taşımacılıkta hacimsel ağırlığın yanlış olarak hesaplanması beklenmeyen bir navlun artışına sebebiyet verebilmektedir. Çin Havayolu Nakliye için hacimsel ağırlık hesaplama formülü metre biriminde En * Boy * Yükseklik ÷ 6000 olarak hesaplanmaktadır.

Çin Havayolu Navlun hesaplaması nasıl yapılır?

Örnek verecek olursak; 110*120*100 cm boyutlarında ve 80 kg ağırlığında bir palet ürün düşünelim. Çin havayolu nakliyesi olarak organize edilecek bu yükün kendi ağırlığı 80 kilogram olmasına rağmen önceki ilettiğim formüle göre 110x120x100 ÷ 6000 olarak hesaplarsak hacimsel ağırlığı 220 kilogram olmaktadır. Dolayısıyla Uluslararası Havayolu Taşımacılığında bu yükleme gerçek ağırlığı olan 80 kilogram üzerinden değil , hacimsel ağırlığı olan 220 kilogram üzerinden işlem görecektir. Çin Havayolu Nakliye navlunu da 220 kilogram üzerinden hesaplanmalıdır. Uluslararası taşımacılıkta havayolu nakliyesi olarak organize edilen yüklemelerde hem gerçek ağırlığı hem de hacimsel ağırlığı kontrol edilir ve bunlardan hangisi yüksek ise yüksek ağırlık baz alınmaktadır.

Xperlog Uluslararası Taşımacılık olarak havayolu yüklemelerinizin hesaplamasında bir sorun yaşarsanız veya navlun talebinde bulunmak isterseniz aşağıdaki linkten bize ulaşabilir veya talebinizi direk olarak tarafımıza iletebilirsiniz. Çin Havayolu Nakliyesinde uzman olan ekibimiz size en kısa zamanda dönüş yapacaklardır.

Detaylı Teklif


Hemen Ara